Podcast aflevering 3: de Generieke Poortinstructie en Bouwspraak

In de podcastserie van Bouwspraak hoor je hoe jij je steentje bij kunt dragen aan een veiligere bouwplaats. In deze aflevering: de Generieke Poortinstructie en Bouwspraak.

Veiligheidsborden met pictogrammen, veiligheidsregels en veiligheidsgebaren. Ze hebben twee dingen met elkaar gemeen. Naast het feit dat ze over de veiligheid op de bouwplaats gaan, komen ze ook allemaal aan bod in de GPI. In deze podcast bespreken we de Generieke Poortinstructie. Wat is het? Waarom is het zo belangrijk? En wat heeft het eigenlijk met Bouwspraak te maken? Aan tafel zit Werner van Eck, voorzitter van de Waarborgcommissie die de GPI samenstelt.

Ook te beluisteren op Spotify:

Wat is Bouwspraak?

Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Met zoveel materialen, zware machines, lawaai en internationale collega’s valt het niet mee om duidelijk te communiceren én veilig te werken. Vandaar dat Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden. Zo kun je eenvoudig op iedere bouwplaats aan iedereen aangeven wat je bedoelt, wat er moet gebeuren en de veiligheid voor jezelf en je omgeving vergroten.