Actiegebaren

Duidelijke communicatie. Een groot verschil.

Hoe stuur je collega’s in de juiste richting? En hoe zorg je dat ze direct weglopen bij gevaarlijke situaties? We nemen alle waarschuwingsgebaren met je door en doen ze even voor.

Zo simpel. Zo Veilig.

stop!

Dit gebaar wordt gemaakt door met twee armen en handen waarbij de handpalmen naar voren gericht zijn een snelle repeterende afduwende beweging te maken.

Naar voren!!!

Dit is een halend gebaar met beide armen waarbij vanuit de ellebogen met de handpalmen open en naar het gezicht gericht een versnelde heen- en weergaande beweging gemaakt wordt.

Naar achteren!!!

Dit is een wegduwend gebaar waarbij vanuit de ellebogen met de handpalmen open naar voren gericht, vanaf schouderhoogte een versnelde heen- en weergaande beweging wordt gemaakt.

Naar rechts!!!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met een gebalde vuist op schouderhoogte een snelle heen- en weergaande beweging naar links te maken.

Naar links!!!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met een gebalde vuist op schouderhoogte een snelle heen- en weergaande beweging naar rechts te maken.

Naar beneden!!!

Met de linker of rechterarm wordt met gebalde vuist een snelle op- en neergaande beweging gemaakt naar de grond.

Stap weg!!!

Dit gebaar wordt gemaakt door het maken van een zijwaartse stap in de richting waarin de in gevaar zijnde persoon naar toe moet gaan. Dit gaat gepaard met een gestrekte hand die ook in de richting wijst.

Weg wezen!!!

Bij dit gebaar wordt met de rechter of linker hand, waarbij de handpalm open is en naar buiten wijst een wegvegend gebaar gemaakt.

He! He! He!

LEO HOUDT JE OP DE HOOGTE

Net als de bouwplaats staat Bouwspraak nooit stil. Laat hieronder even je contactgegevens achter, dan krijg je een seintje van Leo zodra er weer een nieuwe video of andere updates beschikbaar zijn.

Door op schrijf mij in te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.

  •  *
  •  *