Beschermingsmiddelen

Duidelijke communicatie. Een groot verschil.

Hoe zorg je dat je collega’s hoofdbescherming dragen op plekken waar dat nodig is? En hoe hou je ze veilig bij het werken op grote hoogte? We nemen alle gebaren voor het dragen van beschermingsmiddelen met je door.

Zo simpel. Zo Veilig.

Ademhalings-
bescherming

Met de linker- of rechterhand waarbij de vingers als het ware om een bal geklemd zijn wordt een op en neergaande beweging gemaakt naar de neus en de mond.

Gehoor-
bescherming

Met zowel de linker- als rechterhand waarbij de vingers als het ware om een bal geklemd zijn wordt een op en neergaande beweging naar het oor gemaakt.

Hand-
bescherming

Bij dit gebaar wordt eerst de linkerhand gekromd voor de borst gehouden, waarbij de rechterhand voor de linkerhand langs een beweging naar beneden maakt waarbij het lijkt alsof er een handschoen aan getrokken wordt. Daarna wordt de rechterhand voor de borst gehouden en maakt de linkerhand een handschoen aantrekkende beweging

Hoofd-
bescherming

Met de linker- of rechterhand die als het ware een bal omklemt wordt een op en neergaande beweging naar de bovenkant van het hoofd gemaakt.

Oog-
bescherming

Met beide handen die beide als het ware een bal omklemmen wordt een heen en weergaande beweging naar de ogen gemaakt.

Val-
beveiliging

Dit gebaar bestaat uit twee delen. Ten eerste worden de armen gebogen met gebalde vuisten naast het lichaam. Tegelijkertijd worden de armen naar binnen bewogen waarbij het lijkt alsof je een jas dicht doet. Het tweede gebaar bestaat uit het op en neer bewegen van de handen alsof je een riem aantrekt vanaf beide schouders

Aanhaken

Met de rechter- of linkerhand wordt een gebaar gemaakt, waarbij het lijkt alsof er een haak vastgemaakt wordt.

He! He! He!

Leo houdt je op de hoogte

Net als de bouwplaats staat Bouwspraak nooit stil. Laat hieronder even je contactgegevens achter, dan krijg je een seintje van Leo zodra er weer een nieuwe video of andere updates beschikbaar zijn.

Door op schrijf mij in te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.

  •  *
  •  *