Waarschuwingsgebaren

Duidelijke communicatie. Een groot verschil.

Hoe krijg je de aandacht van je collega’s? En hoe kun je ze waarschuwen voor gevaarlijke situaties? We nemen alle waarschuwingsgebaren met je door en doen ze even voor.

Zo simpel. Zo Veilig.

Attentie / help!!!

Dit gebaar wordt gemaakt d.m.v. een zwaaiende beweging met de linker of rechterarm boven het hoofd. De handpalm is open en naar voren gericht. Dit gaat gepaard met luid en duidelijk roepen van hé-hé-hé !!!

Jij!!!

Dit gebaar wordt gemaakt door met de rechter of linker hand en met de wijsvinger naar een persoon te wijzen.

Kijk!!!

Dit gebaar wordt gemaakt door met de rechter of linker hand met de wijs- en middelvinger naar de ogen te wijzen.

Voor je!!!

Dit gebaar wordt gemaakt door met twee gestrekte armen en handen met naar voren wijzende wijsvingers een heen en weergaande beweging maken.

Achter je!!!

Met twee armen waarbij de handen tot vuisten gebald zijn en de duim naar buiten steekt wordt vanuit de ellebogen een heen- en weergaande beweging naar achteren uitgevoerd.

Onder je!!!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met twee armen en handen met uitgestoken wijsvingers langs het lichaam een op- en neergaande beweging maken.

Boven je!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met 2 armen en handen met uitgestoken wijsvingers naar boven een op en neer gaande beweging te maken.

Rechts!!!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met een gestrekte hand en wijsvinger heen en weer naar links te wijzen.

Links!!!

Dit gebaar wordt uitgevoerd door met een gestrekte hand en wijsvinger heen en weer naar rechts te wijzen.

Bel 112 voor een brandweer!!!

Dit zijn twee gebaren. Ten eerst het belgebaar. Ten tweede het gebaar waarbij de rechterhand met open handpalm naar voren gericht tegen het voorhoofd wordt gehouden.

Bel 112 voor de politie!!!

Dit zijn twee gebaren. Ten eerste het belgebaar. Ten tweede wordt met de rechter hand en gestrekte wijsvinger een ronddraaiend gebaar boven het hoofd gemaakt.

Bel 112 voor een ambulance!!!

Dit zijn twee gebaren. Ten eerste het belgebaar waarbij met gespreide pink en duim de hand bij het oor gehouden wordt. Ten tweede het gebaar van het ziekenhuis.

He! He! He!

Leo houdt je op de hoogte

Net als de bouwplaats staat Bouwspraak nooit stil. Laat hieronder even je contactgegevens achter, dan krijg je een seintje van Leo zodra er weer een nieuwe video of andere updates beschikbaar zijn.

Door op schrijf mij in te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.

  •  *
  •  *