Podcast aflevering 1: wat is Bouwspraak?

In de podcastserie van Bouwspraak hoor je hoe jij je steentje bij kunt dragen aan een veiligere bouwplaats. In deze aflevering: Bouwspraak, een veelgehoord begrip. Wat houdt het precies in en waarom is het voor elk bouwbedrijf waardevol? 

Rechtstreeks van de bouwplaats aan tafel: Bouwspraak-projectleider René du Pon, wandelende veiligheidsencyclopedie bij Volandis, de ontwikkelaar van Bouwspraak. Benieuwd wat René allemaal te vertellen heeft? Luister dan de podcast. En vergeet niet te abonneren, want er volgen nog meer afleveringen.

Ook te beluisteren op Spotify:

Wat is Bouwspraak?

Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Met zoveel materialen, zware machines, lawaai en internationale collega’s valt het niet mee om duidelijk te communiceren én veilig te werken. Vandaar dat Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden. Zo kun je eenvoudig op iedere bouwplaats aan iedereen aangeven wat je bedoelt, wat er moet gebeuren en de veiligheid voor jezelf en je omgeving vergroten.