Het Bijspijkerspel en meer, zo breng je Bouwspraak op de werkvloer

Bouwspraak kan het verschil maken om de branche veiliger te maken. De grote vraag is hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen in de branche de 27 hand- en armgebaren kent en toe kan passen. En, hoe zorgen we ervoor dat het ook leuk is om Bouwspraak te leren? Van toolboxen tot de Instagram-quiz en sinds vandaag het gloedjenieuwe Bijspijkerspel.

Handige hulpmiddelen

Als je niet weet dat iets bestaat, dan kun je het logischerwijs ook niet toepassen. Daarom is het belangrijk om Bouwspraak op de werkvloer onder de aandacht te brengen. Wist je dat we hier een aantal handige tools voor hebben ontwikkeld? Denk bijvoorbeeld aan de toolbox, een poster en bouwdoek. Op de downloadpagina vind je alle middelen die nodig zijn om Bouwspraak op de werkvloer onder de aandacht te brengen.

Nieuw: het Bijspijkerspel

De posters en het bouwdoek hangen en de toolbox is doorgenomen. Hoe zorg je er vervolgens voor dat iedereen de gebaren op de automatische piloot kan gebruiken? ‘Oefening baart kunst’, al van jongs af aan krijgen we dit geleerd. Voeg daar een spelelement aan toe en tada! Daar is het Bijspijkerspel.

Zo werkt het Bijspijkerspel

Het Bijspijkerspel is een interactieve game die je helpt met het aanleren van de Bouwspraakgebaren. Tijdens elke beurt zie je 10 gebaren of borden. Aan jou de taak om zo snel mogelijk te raden welk gebaar of bord je voorbij zag komen. De juiste antwoorden plus je tijd bepalen je score. Naast een zichtbaar plekje in de top 5 zijn er ook leuke prijzen te winnen.

Meedoen is winnen

Elke deelname brengt ons een stapje dichter bij een veiligere werkplaats voor iedereen. Dat heb je dus sowieso al gewonnen. Máár er zijn ook elke week, maand en jaar leuke prijzen te winnen. De weekwinnaar ontvangt een toepasselijke trui, de maandwinnaar een compleet verzorgde barbecue voor het hele team. De jaarwinnaar? Die mag na al dat oefenen wegdromen onder de zon op een locatie naar keuze. Hij of zij wint namelijk een reischeque ter waarde van € 1.000,-.

En nu?

Is dit een vraag? Hup, hup! Open dat Bijspijkerspel en oefenen geblazen. Kleine tip, het spel is nog leuker om te spelen als je er een duel van maakt met je collega’s. Behaal jij de snelste tijd?

Speel het spel