Meld je aan voor de Bewust Veilig-dag

Staat woensdag 30 maart al geblokkeerd in je agenda? Niet? Nou, pak hem er dan even bij! Dan vindt namelijk de zesde editie van de Bewust Veilig-Dag plaats.

Bewust Veilig-dag, waarom is dat er?
Het besparen van mensenlevens door veilig en gezond te werken kan niet genoeg aandacht krijgen als je het Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland vraagt. Alweer een aantal jaren geleden staken zij de koppen bij elkaar. Dat resulteerde in Bewust Veilig-dag. Eén dag per jaar waarop zij graag samen met jou extra aandacht besteden aan het bewust en veilig werken in de bouw. Dit zodat iedereen aan het einde van een werkdag weer veilig naar huis kan. Of op de lange termijn: gezond en fit met pensioen.

Wat kan ik doen op Bewust Veilig-dag?
De afgelopen edities stonden er meer dan 50.000 mensen stil bij deze dag. Honderden bedrijven en duizenden projectlocaties gingen jou al voor en besteedde op deze dag op hun manier aandacht aan bewust veilig werken. Veilig en gezond werken gaat namelijk niet alleen deze partijen en ons aan. We hebben jou en je collega’s keihard nodig om veilige werklocaties te kunnen realiseren. Dit is wat jij kunt doen op deze dag om dat beetje extra aandacht te vragen over veilig en gezond werken:

  • Nodig je collega’s uit om ervaringen over onveilige werksituaties te delen. Wat hebben zij gedaan om een ongeluk voorkomen?
  • Gebruik de middelen van bewust veilig om te laten zien dat ook jij een veilige werkomgeving belangrijk vindt. Via de website van Bewust Veilig-dag download je gratis posters en bijvoorbeeld advertenties. 
  • Speel gezamenlijk ​de Bewust Veilig toolbox-games, meer informatie vind je hier.
  • Verspreid de Bewust Veilig-krant, een krant vol met informatie, weetjes en strips rondom het thema bewust veilig werken. Print deze uit en leg hem bijvoorbeeld in de keet (of op het toilet ;-)).”

Meld je aan en krijg een ereplekje!
Het thema van deze dag is ‘we blijven erop hameren’. Zoals de initiatiefnemers zelf zouden zeggen: ‘sla spijkers met koppen en meld je aan via bewustveilig.com!’ Je bedrijf krijgt zo een eervolle logovermelding op de deelnemerspagina. Zo laat je zien dat veilig werken ook op jouw bouw- of projectlocatie hoog in het vaandel staat. Aanmelden doe je hier!